Articol CovasnaMedia.ro, Vama Buzăului, centru teatral al Ţării Buzaielor 08.02.2016

Autorităţile au depus un proiect de 400.000 de euro pentru dotarea Căminului Cultural

În ultimii ani, viaţa culturală din zona comunei Vama Buzăului a cunoscut o creştere semnificativă în ceea ce înseamnă valoare şi calitate. Rând pe rând, artişti români de mare calibru, cum ar fi Maia Morgenstern, Irina Loghin, Tudor Gheorghe, Ioan Gyuri Pascu, Doru Ana, Nicolae Urs şi alţii, au susţinut spectacole pe scena Căminului Cultural din Vama Buzăului.

„La nivelul comunei Vama Buzăului am promovat, de vreo câţiva ani încoace, o viaţă culturală de calitate, atrăgând pe scena Căminului Cultural artişti care au pus în scenă piese de teatru sau spectacole muzicale de valoare. Până la urmă acest lucru nu l-am făcut doar pentru Vama Buzăului, ci pentru întreaga zonă, inclusiv Întorsura Buzăului, Sita Buzăului, Barcani. Mă bucur că am reuşit, din punctul acesta de vedere, să devenim un centru teatral la nivelul întregii zone a „Buzăului Ardelean”, cum se numeau aceste localităţi în trecut”, ne-a declarat, într-un interviu, primarul din Vama Buzăului, Tiberiu Chirilaş.

Din strategia de dezvoltare culturală a comunei Vama Buzăului, pe lista autorităţilor se regăseşte şi proiectul de dotare a Căminului Cultural.

„La finalul anului trecut am depus un proiect pe linia aceasta culturală în vederea dotării Căminului din Vama Buzăului. Proiectul ajunge undeva la 400.000 de euro şi priveşte toate componentele: de la cortină, costume, încălzire, sonorizare, lumini, retroproiector şi aşa mai departe, dar şi tot ceea ce înseamnă aparatură pentru a realiza afişe, bannere, broşuri, pliante, practic tot ce este necesar pentru promovarea evenimentelor culturale care se vor desfăşura în Vama Buzăului”, a spus edilul vămăşan.

Mai mult, în octombrie 2015, autorităţile au dat startul reabilitării unui fost complex comercial. Clădirea, cumpărată de Primărie, va funcţiona ca un complex cultural care „va avea trei săli. Practic va fi un spaţiu în care vor funcţiona trei cămine culturale în acelaşi loc. La un moment dat ne doream să difuzăm chiar şi filme. Încă nu am renunţat la idee, dar se pare că avem nevoie de nişte avize speciale”, a mai precizat Tiberiu Chirilaş.

„Minte sănătoasă în corp sănătos” pentru tineretul din Vama Buzăului

Obiectivul unei vieţi culturale sănătoase îi vizează pe toţi oamenii din comună şi din împrejurimi, dar mai cu seamă pe tinerii din Vama Buzăului.

Primarul Tiberiu Chirilaş a precizat şi faptul că într-o discuţie pe care a avut-o cu tinerii din comună, acesta le-a spus că „discoteca” nu face parte din planurile autorităţilor locale. „Mă înclin în faţa tineretului, dar am făcut alt fel de investiţii pentru ca aceştia să îşi petreacă timpul liber: un teren de sport, teatru, spectacole muzicale de valoare sau acţiuni ca cea de anul trecut – „Vama Buzăului pe Bicicletă”. La acţiune au participat peste 200 de persoane care au venit cu bicicleta de acasă. Am făcut un traseu, iar fiecare participant a primit cadou din partea autorităţilor locale o cască de protecţie şi o vestă reflectorizantă. Asta ne dorim pentru tinerii noştri: minte sănătoasă în corp sănătos. Facem multe lucruri pentru tineret, lucruri constructive şi sănătoase pentru ei”, a punctat edilul.

Citește articolul complet pe site-ul publicației CovasnaMedia.ro

Niciun comentariu

Post A Comment

19 + 1 =