Alimentarea cu apă în sistem centralizat

Pe raza Comunei Vama Buzăului

Proiectul de alimentare cu apă în sistem centralizat din comuna Vama Buzăului s-a extins, rețeaua de distribuție ajungând la aproximativ 40 km, urmând ca lucrările să continue pentru a ajunge la fiecare gospodărie de pe raza Comunei Vama Buzăului.

 

Etapele finalizate cuprind următoarele lucrări:

  • Captarea izvoarelor din zona Urlătoarele;
  • Construirea rețelei de aducțiune;
  • Construirea bazinului principal de apă, pentru stocarea apei captate, cu un volum de 500mc;
  • Realizarea rețelei de distribuție a apei la nivelul comunei;
  • Montarea hidranților stradali, pentru a se putea interveni mult mai eficient în cazul unor incendii pe raza comunei.

 

Pe parcursul anului 2016 se va realiza rețeaua de distribuție a apei și în Satul Acriș și de asemenea, se vor realiza noi captări și un bazin de stocare din sursa Fortoiș, de unde se va alimenta în principal Satul Buzăiel.

 

Rețeaua de distribuție a apei la nivelul întregii Comune Vama Buzăului va trebui completată printr-un sistem de canalizare eficient, care să rezolve problemele cetățenilor cu evacuarea apelor uzate. Acesta va fi următorul mare proiect care va fi demarat în comună care va necesita fonduri importante de peste 6 milioane de Euro, sursa principală de finanțare fiind fondurile europene prin programul P.O.S. Mediu II.

 

Canalizarea va fi un punct aflat în fruntea priorităților mele în calitate de primar al Comunei Vama Buzăului, deoarece va completa infrastructura comunei, lucru foarte important în primul rând pentru calitatea vieții cetățenilor comunei Vama Buzăului.

 

O infrastructura completă, modernă și funcțională va fi un punct forte pentru atragerea investitorilor.

 

Există de asemenea și un proiect de achiziționare a unei mașini de pompieri prin care Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență va deveni pe deplin funcțional. În momentul de față avem o rețea de hidranți și pichete de intervenție în caz de incendiu pe toată raza comunei Vama Buzăului.

Category
Realizări în mandatele precedente
Niciun comentariu

Post A Comment

9 − 4 =