Colectarea selectivă a deșeurilor populației

Pe raza Comunei Vama Buzăului

Sistemul centralizat de colectare selectivă a deșeurilor

Un alt proiect deosebit de important a fost realizarea sistemului centralizat de colectare selectivă a deșeurilor la nivelul întregii comune Vama Buzăului. Acesta a demarat și s-a dezvoltat în parteneriat cu primăriile din Prejmer, Târlungeni, Teliu, Budila, Întorsura Buzăului, Sita Buzăului și Barcani prin accesarea de fonduri europene, programul PHARE al Uniunii Europene.

 

Împreună cu serviciile de salubritate oferite locuitorilor comunei de către primăria Vama Buzăului în colaborare cu primăriile din Prejmer, Teliu și Hărman, s-a creat un sistem eficient și modern de colectare și sortare a deșeurilor, absolut necesar într-o comunitate civilizată.

 

În scopul implementării acestui proiect au fost luate următoarele măsuri:

  • Dotarea cu 4 europubele a fiecărei gospodării din comună – distribuite gratuit;
  • Dotarea cu euro-containere a instituțiilor și agenților economici;
  • Amplasarea în diverse puncte din comună a pubelelor speciale pentru colectarea separată a hârtiei, sticlei, materialelor din plastic și a deșeurilor menajere – insule verzi;
  • Montarea coșurilor de gunoi stradale;
  • Achiziția de mașini specifice;
  • Stații de sortare și transfer deșeuri în Comuna Prejmer și în Orașul Întorsura Buzăului;
  • Colectarea deșeurilor în Vama Buzăului se face selectiv pe 5 fracții.

 

După colectare, deșeurile sunt transportate cu mașini specializate la stațiile de transfer de la Întorsura Buzăului și Prejmer.

 

La nivelul anului 2019, cu sprijinul locuitorilor comunei Vama Buzăului, am reușit o colectare selectivă a deșeurilor în procent de aproximativ de 45%.

Niciun comentariu

Post A Comment

7 − three =