GASTRO LOCAL Vama Buzăului – Puncte gastronomice locale

În Vama Buzăului

Gastro Local

Este un proiect inițiat la nivelul comunei Vama Buzăului și care se dorește a fi extins în județului Brașov, dar și în țară.
„PUNCTELE GASTRONOMICE LOCALE – GASTRO LOCAL” un concept ce răspunde cerințelor crescânde în țara noastră pentru unități de alimentație publică de tip familial, care să ofere doritorilor produse și preparate alimentare specifice zonelor geografice ale României.

 

Punctele Gastronomice Locale sunt obiective reprezentate de bucătăriile particulare, unde se prepară alimente după rețete culinare specifice zonei, ce sunt servite direct către consumatorul final.

 

Meniul punctelor gastronomice este diferit de cel al restaurantelor, va fi obligatoriu preparat și oferit pentru consum în decursul aceleiași zile.

 

Punctul gastronomic local va avea un meniu zilnic cu o gamă sortimentală restrânsă (cel mult 2 feluri de ciorbe sau supe, 2 feluri principale și 2 feluri de desert), specific zonei în care își desfășoară activitatea și preparate numai de către proprietar sau de către membrii familiei acestuia.

 

Metodele de preparare ale meniului vor fi tradiționale, respectându-se condițiile de igienă în momentul preparării iar starea de sănătate a celor care prepară va fi verificată periodic.

 

Materiile prime din care se prepară vor fi produse autohtone de origine animală și non-animală specifice/provenite din surse locale, a zonei în care punctul gastronomic local își desfășoară activitatea.

 

Astăzi la nivelul comunei Vama Buzăului funcționeaza peste 15 puncte gastronomice locale.

Niciun comentariu

Post A Comment

three + 16 =