Rezervația Naturală „Valea Zimbrilor” Vama Buzăului

În Vama Buzăului

Rezervația Naturală „Valea Zimbrilor – Vama Buzăului”

Scopul înființării Rezervației Naturale „Valea Zimbrilor – Vama Buzăului” în urma colaborării dintre Primăria Vama Buzăului, Primăria Prejmer, Consiliul Județean Brașov și Agenția de Dezvoltare Durabilă a Județului Brașov a fost acela de a crea un obiectiv turistic care să se integreze în specificul zonei și care să atragă un număr din ce în ce mai mare de turiști în această parte a Județului Brașov. Pot spune că acest scop a fost atins, astfel încât numărul turiștilor care au trecut pragul acestei rezervații depășind în anul 2019 cifra de 50.000 de turiști.

 

Rezervația a fost inaugurată la sfârșitul anului 2008, în prezent întinzându-se pe aproximativ 12 hectare, numărul de exemplare fiind de 34, dintre care 24 pui s-au născut aici. Aceasta dovedește că zimbrii s-au adaptat perfect habitatului, condițiilor și tipului de climă din zona comunei noastre.

 

Complexul cuprinde următoarele amenajări:

 

  • Țarcul pentru zimbrii protejat cu gard electric;
  • Parcul dendrologic;
  • Spații administrative;
  • Căi de acces;
  • Spații de relaxare pentru turiști și locuri de joacă pentru copii;
  • Spațiu comercial pentru produse tradiționale locale.

 

Proiectul prevede extinderea pe viitor a suprafeței rezervației prin înglobarea a 80 de hectare de pădure, pentru a se crea condiții cât mai aproape de cele naturale, specifice zimbrilor.

Niciun comentariu

Post A Comment

5 × one =